SCOOTMOBIELCURSUS - 18 SEPTEMBER 2019.
De gemeente Asten zet senioren ook echt zichtbaar op de kaart. Voor deze doelgroep is binnen het provinciale verkeersveiligheidsthema van 2019 door de gemeente aan VSA ook opdracht gegeven om voor senioren een scootmobielcursus te organiseren. Dit is samen met de seniorenvereniging Asten-Ommel opgepakt en uitgevoerd en is een onvergetelijke, leuke en leerzame dag geworden. De gemeente houdt zo mooi koers met de voorgestane projecten "Asten maakt verkeersveiligheid zichtbaar" zoals opgenomen in onderstaande infographic.

Op woensdag 18 september 2019 starten we met ruim 25 personen (scootmobielers en begeleiders) aan de scootmobielcursus. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 10.30 uur ontvangst in kantine tennisvereniging 't Root (kennismaking en theorie)

  • 12.30 uur lunch

  • 13.30 uur gezamenlijke scootmobieltocht richting Slievenpark Someren

  • 14.00 uur praktische behendigheidsoefeningen op scootmobielparcours

  • 15.30 uur gezamelijk huiswaarts richting Asten

  • 16.00 uur aankomst bij "De Schop" te Asten - einde programma  

En tijdens de scootmobieltocht van Asten naar Someren v.v. is het ook nog altijd goed opletten. Naast geparkeerde auto's is er soms maar beperkte ruimte op het voet- of fietspad voor een scootmobiel. Ook voor personen die als begeleider meefietsen is het altijd opletten geblazen. Een bestuurder van een scootmobiel rijdt niet altijd met constante snelheid. Plotsklaps afremmen of versnellen gebeurt vaak onbewust door scootmobielbestuurder. En natuurlijk moet je altlijd alert zijn voor ongelijke hoogteverschillen (kantelgevaar) en rekening houden met de verkeersregels. Neem je met je scootmobiel deel aan het verkeer met de verkeersregels van een voetganger of fietser? En zorg er ook altijd voor dat je goed ZICHTBAAR bent. Een hesje maakt snel het verschil.

Heb je even tijd!? Nou dan kijk maar eens wat de senioren allemaal op deze dag hebben beleefd. Alle filmbeelden maar gebruikt om een mooi naslagwerk te hebben. Geniet ervan en blijf vooral lekker rijden met je scootmobiel zolang het kan. Tot scoot.

Even filmpje kijken van de scootmobielcursus?
De film is opgedeeld in 3 delen. Laatste film is complete dag in beeld (deel 1 t/m 3) - mindere beeldkwaliteit.

DEEl 1 van 3

DEEL 2 van 3

DEEL 3 van 3

COMPLETE FILM (DEEL 1 t/m 3) - mindere beeldkwaliteit

Doe de online verkeerstest van VVN.

Verslaglegging door Cor Verhagen. Klik op onderstaande pdf.link als je verslag wil inzien.

VERSLAGLEGGING door Cor Verhagen

SIRIS TV

Beeldmateriaal van SIRIS TV - Harrie van Horik & Eric Driessen

OEFENPARCOURS MET 18-ONDERDELEN VOOR SCOOTMOBIELEN te SOMEREN (SLIEVENPARK)

Fotografie: Eric Driessen