Jan van schijndel     +31(0)6 415 29 366

VERKEERSLANDBOUWDAG

VERKEERSLANDBOUWDAG OMMEL
De gemeente Asten maakt verkeersveiligheid in 2019 zichtbaar door uitvoering te geven aan diverse projecten. De verkeerslandbouwdag is daar ook een voorbeeld van. In samenwerking met de loonwerkersbedrijven Van Helmond en Mennen is er op zaterdagmiddag 25 mei 2019 een leerzame en gezellige verkeerslandbouwdag geweest en interessant voor jong en oud. Alle bezoekers maakten ook kennis van het beperkte uitzicht wat een tractorchauffeur heeft of een bestuurder van een hakselaar. Iedereen schrikt dan toch van zo'n immense machine. Voorzichtigheid geboden voor iedereen die daar in de buurt komt.

Verkeerslandbouwdag Ommel - fotografieksk.com

VERKEERSLANDBOUWDAGEN

Verkeers(landbouw)dag samen met senioren te Grathem.

Op donderdag 18 juni 2015 stond Grathem in het teken van verkeersveiligheid en landbouwverkeer. De seniorenvereniging Grathem heeft samen met de gemeente Leudal het initiatief genomen voor een activiteit in het kader van ‘het verkeersjaar van de senior’. Het resultaat is deze verkeersdag waarin ouderen samen met jeugdigen actief zijn rond het thema verkeersveiligheid en landbouwverkeer. Ouderen zijn samen met kinderen van basisschool De Klink en van de peuterspeelzaal tijdens een themaweek in gesprek gegaan en hebben met tekeningen en knutselwerkjes uitgebeeld hoe zij aankijken tegen de gevaren van landbouwverkeer.

Op het Nassauplein stond een aantal grote landbouwvoertuigen om inzicht te geven in de dode- en blindehoek van zo’n grote machine. Daarnaast was op het Nassauplein in Grathem een verkeersplein opgezet met echt werkende verkeerslichten en een parcours van strobalen en appelkisten. Kinderen van basisschool De Klink en van de peuterspeelzaal hebben de hele dag gebruik gemaakt van het verkeersplein. Ook mochten ze in de cabines plaatsnemen van de grote landbouwvoertuigen zodat ze zelf konden ervaren hoe moeilijk het is om iemand te kunnen zien die rondom zo’n machine aan het spelen is. En denk erom als de motoren worden gestart hoor je ook niet meer heel goed wat er buiten allemaal gebeurt. Senioren konden kinderen aan de hand meenemen om hun ervaringen in het verkeer te delen. Ook voor scootmobielen en rollators was het verkeersplein toegankelijk.

Verkeerslandbouwdagen in Baexem, Heythuysen, Heibloem, Buggenum, Roggel en Neer.

Na het succes van de verkeerslandbouwdag in Grathem volgden er nog 6 dagen in Baexem, Heythuysen, Heibloem, Buggenum, Roggel en Neer. Ook hier weer een groot succes wat ook weer te danken was aan de voortreffelijke samenwerking van de landbouwcoöperatie WTC Leudal.