Jan van schijndel +31(0)6 415 29 366

LOOPFIETSJES-

DIPLOMA

Eerst een loopfietsjesdiploma en dan straks ook zo'n succesvol wielrenner? Whoooohwwh super!

LOOPFIETSJESDIPLOMA
VanSchijndelAdvies (VSA) oefent al vele jaren met peuters en kleuters van kindercentra en basisscholen om wielertalentjes te ontdekken. In ieder kind zit een stoere fietser of wielrenner. Als ze straks ook nog eens een loopfietsjesdiploma mee naar huis nemen zal iedereen heel trots op ze zijn. Gaan de kinderen dan ook nog eens deelnemen aan een mooie fietswedstrijd of aan een prachtig fietsfeest? Ze kunnen natuurlijk ook hun fietskunstjes laten zien aan opa en oma. Kom op kinderen spring allemaal mee op een loopfietsje en behaal snel je diploma.

Wist je dat?

VanSchijndelAdvies (VSA) bewondert al jaren de aanpak van verkeers(veiligheids)projecten door Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) . Chapeau zoals zij verkeers- en mobiliteitseducatie bij de hand nemen. VSV maakt net als VSA verkeersveiligheid concreet met leuke projecten.

VSV - iedereen mee

VSV wil met het educatieve pakket Loopfietsbrevet het kleuteronderwijs ondersteunen bij de voorbereiding op leren fietsen. De klemtoon ligt op zintuiglijke, motorische en evenwichtsontwikkeling bij jonge kinderen, in functie van hun verkeersdeelname. Wij moedigen iedereen sterk aan om loopfietsen te integreren in dat leerproces. Ze bevorderen de evenwichtstraining en de ontwikkeling van stuurvaardigheid bij jonge kinderen. Ze maken fietsen met steunwieltjes zelfs overbodig. Kinderen die goed kunnen ‘loopfietsen’ maken nadien vlot de overgang naar een fiets met trappers.
Omdat VSV en VSA maximale inspanningen willen leveren om de verkeersveiligheid te verbeteren en dezelfde doelen nastreven wordt er ook voor een belangrijk deel ingezet op zichtbare en tastbare doe-activiteiten.
Mevrouw Kim Jacobs (teamverantwoordelijke verkeers- en mobiliteitseducatie VSV) heeft toestemming gegeven om gebruik te maken van hun educatiepakket Loopfietsbrevet. Waarvoor onze hartelijke dank zodat wij niet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden, maar samen concreet kunnen werken aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. Zullen we binnenkort een loopfietsjeswedstrijd organiseren tussen Nederland en België? Wat ons betreft tot fiets.

Download VSV handleiding Loopfietsbrevet